DATE: 24Η ΦΕΒΡ 2005

ΠΡΟΣ: ΚΟ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

             ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 

 

ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ,

ΘΕΜΑ: «EΞΗΓΕΙΣΤΕ κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

 

ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ  ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ ΤΗΣ 27ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2004, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ! ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑ Η ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΗΘΩΝ ΣΑΣ (ΚΟΣ ΔΡΑΚΑΤΟΣ, ΚΟΣ ΣΜΥΡΛΗΣ, ΚΟΣ ΑΛΒΑΝΟΣ, ΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ). ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ 1 ΝΟΕΜ 2004, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑ ΣΤΕΛΛΑ ΔΕΛΗ.

Eπαναλαμβανουμε για μια αλλη φορα οτι:

1) Σύμφωνα με την Αγορανομική Διάταξη 14/89 στο άρθρο 328 παράγραφος 3 αναφέρεται ότι "Για τα προσυσκευασμένα τρόφιμα η ποτά, που στη συσκευασία τους αναγράφεται υποχρεωτικά το στραγγισμένο βάρος περιεχομένου, η τιμή λιανικής πώλησης κατά μονάδα μέτρησης (Τ.Μ.Μ), θα αναφέρεται υποχρεωτικά στο στραγγισμένο βάρος ανά χιλ/μο η λιτρο, κατά περίπτωση"

2)  Επίσης, σύμφωνα με την οδηγία 89/395/ΕΟΚ, στην οποία προσαρμόσθηκε η Ελληνική Νομοθεσία με το άρθρο 11, παράγραφος 7, εδάφιο δ του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, το εδάφιο δ αναφέρει: Όταν στερεό τρόφιμο διατίθεται εμβαπτισμένο μέσα σε υγρό κάλυψης, στην επισήμανση αναγράφεται και το καθαρό βάρος του στραγγισμένου τροφίμου." (Το άρθρο 14 της 89/395/ΕΟΚ αναφέρει "Όταν ένα στερεό τρόφιμο παρουσιάζεται μέσα σε υγρό καλύψεως, στην επισήμανση αναγράφεται και το καθαρό στραγγισμένο βάρος του τροφίμου αυτού.) Σύμφωνα με το εδάφιο δ, ο επίπαγος είναι υγρό κάλυψης. Η εναρμόνιση στην οδηγία 89/395/ΕΟΚ έγινε το 1991 με την υπ'αριθμό 804/90/12.2.1991 απόφαση του Α.Χ.Σ. (ΦΕΚ Β' 104).

 

3) Αλλά και με την κοινοτική οδηγία 98/6/ΕΚ, στην οποία προσαρμόστηκε η Ελληνική Νομοθεσία με την υπουργική απόφαση των Κου Παπαντωνίου και Κας Αποστολάκη (ΦΕΚ 827/28.6.2001), άρθρο 4, παράγραφος 2 , η τιμή ανά κιλό πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά στο στραγγισμένο βάρος, δηλαδή στο βάρος ψαριού και όχι στο καθαρό βάρος προϊόντος = βάρος ψαριού + επίπαγος, όπως γίνεται σήμερα!!

Παρολα αυτα, εσεις υπογραψατε μια παρανομη διαταξη την 4/2004, για λογους που εσεις γνωριζετε καλυτερα, αποδεικνυοντας οτι

α) οι υπηρεσιες σας δεν γνωριζουν η αδιαφορουν για τους κοινοτικους νομους

β) και εσεις προφανως ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ  για την εφαρμογη του κοινοτικου νομου οπως υποχρεουσθε!!!!!

 

ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ ΝΑ ΕΙΣΘΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΦΟΥ ΠΑΡΑ ΤΗΝ  ΕΠΑΝΗΛΕΙΜΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ / ΠΡΟΤΡΟΠΕΣ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΑΡΝΕΙΣΘΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟ.

 

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ.

 

ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 

 

ΤΑΝGARA ΕΠΕ

 

 

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΟΥΤΗΣ (ΜΒΑ)

 

ΚΟΙΝ. ΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

            ΚΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

            ΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

            Ο ΤΥΠΟΣ