Tι είναι τα Ω-3 οξέα

Τι είναι τα ωμέγα-3 λίπη ;;;;

Τα ωμέγα-3 λίπη ταϊ’ζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο, όχι τα ισχία!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΌΣΙΕΣ ΣΧΈΣΕΙΣ NEWSWIRE ΣΙΚΑΓΟ 888-776-6551
ΣTOYΣ ΙΑΤΡΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ :

ΝΤΕΝΒΕΡ, 28 Δεκ- 2004 .
PRNewswire–

Ερευνα που εκτιμηθηκε απο ομοβαθμιους (επιστημονες) δείχνει ότι τα ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακρας αλυσιδος (ν-3 μα- PUFAs) — συγκεκριμένα το docosahexaenoic όξινο (DHA) και το eicosapentaenoic οξύ (EPA) — ταϊζουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και μπορουν να βελτιώσουν τις ψυχιατρικες καταστασεις καθώς επίσης και την οπτική λειτουργία. Αυτή η έρευνα περιγράφεται στο ενημερωτικό δελτίο PUFA (Polyunsaturated fatty acids = πολυακορεστα λιπαρα οξεα) του Δεκεμβρίου 2004.

Σχόλιο ενος φιλοξενούμενου στα ν-3 μα- PUFAs και τον εγκέφαλο αποκαλύπτει οτι το DHA βοηθά τις μεμβράνες κυττάρων, τον ενδοκυτταρικό μεταβολισμό, και τον κανονισμό (ρυθμιση) της έκφρασης των γονιδίων.

Επίσης δείχνει ότι το DHA είναι κλειδι στο μεταβολισμό του εγκεφάλου και οτι και τα δυο το DHA και EPA είναι ευεργετικά στις νευροψυχιατρικες καταστασεις.

Η “μανιακό-καταθλιπτικη ασθένεια, η κατάθλιψη, και η σχιζοφρένια είναι κοινές νευροψυχιατρικές διαταραχές,” γράφει ο Andrew Sinclair, Ph.D., καθηγητής της επιστήμης τροφίμων, στο πανεπιστήμιο RMIT της Μελβούρνη, Αυστραλία. “Τα αποτελέσματα από τις μελέτες ελέγχου περιπτωσεων, τις κλινικές δοκιμές, και τις μελέτες περιπτωσεων έχουν δείξει ότι ελαια πλούσια σε ν-3 μα- PUFAs διαδραματίζουν έναν ευεργετικό ρόλο σε αυτες τις νευροψυχιατρικες καταστασεις.”

Αλλες μελέτες δείχνουν ότι DHA διαδραματίζει επίσης έναν ρόλο στην σηματοδότηση των κυττάρων του αμφιβληστροειδους, και έτσι, βοηθαει στην αριστοποιηση (βελτιστοποιηση) της οπτικής λειτουργία.

Η προσληψη βιταμίνης Α μπορεί να ενισχύσει τα ευεργετικά αποτελέσματα των ν-3 μα – PUFAs στην όραση.

“Μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα- 3 απο ψαρια με τη συμπλήρωση βιταμίνης Α μπορεί να καθυστερήσει την πρόωρη οπτική απώλεια στο pigmentosa του αμφιβληστροειδους,” σημειώνει η Joyce Nettleton, D.Sc., R.D., συντάκτης, του ενημερωτικό δελτίο PUFA.

Περισσότερο νέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση ψαριών σε μια θερμίδικά -περιορισμένη διατροφή μεταξύ των υπέρβαρων ατομων με υψηλή πίεση αίματος ενισχύει τα ευεργετικά αποτελέσματα της απώλειας βάρους.

Με ταυτοχρονο θερμιδικό περιορισμό και με την καθημερινή κατανάλωση ψαριών, οι μειώσεις της πίεσης αίματος και οι βελτιώσεις στο προφιλ των λιπων (=χοληστερινη (LDL + HDL) + ΤΡΙΓΛΥΚΕΡΙΔΙΑ) , στους χτυπους καρδιας, και στο μεταβολισμό του ζαχάρου είναι μεγαλύτερες απ’ό,τι με την απώλεια βάρους μόνο.

“Αυτά τα οφέλη είναι επίσης αποτελεσματικά ταυτόχρονα στο να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικου, τις καρδιαγγειακες ασθενειες και το μυοκαρδιακό έμφραγμα,” λεει η Nettleton.

Επιπλέον, η κατανάλωση των ν-3 PUFAs (δηλαδη των ωμεγα -3 οξεων) μπορεί να μειώσει την αλλεργική φλεγμονη στους αναπνευστικους αγωγους, που μειώνουν τη δριμύτητα του άσθματος και που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στα παιδιά με υψηλό κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα.

Κάποια μέρα τα ωμέγα-3 οξέα, τα οποία υπάρχουν φυσικά μόνο στα ψαριά και στα φύκια, θα μπορούν να παραχθούν με βιοσύνθεση με άλλους τρόπους.

Some day, n-3 LC-PUFAs, which are only naturally occurring in fish and algae, may be available from bioengineered oilseed plants. Scientists recently took another step in this direction by getting yeast and linseed to synthesize DHA with only low levels of unwanted by-products.

Sponsored by DSM Nutritional Products, the quarterly PUFA Newsletter is available online at
http://www.fatsoflife.com and by complimentary electronic subscription at
http://www.fatsoflife.com/subscribe.asp.
SOURCE PUFA Newsletter
CONTACT: Angela Dansby of PUFA Newsletter, +1-773-472-2911, or angela@fatsoflife.com
Web site: http://www.fatsoflife.comhttp://www.fatsoflife.com/subscribe.asp / 28Dec04 18:50 GMT
Source PRN PR Newswire
Categories: L NWI/FOD NWI/HEA NWI/MTC NWI/SPM NWR/CO NWS/SVY MST/I/DRG MST/I/FOD MST/I/HCS MST/I/HEA MST/L/EN MST/R/US/CO TGT/PRN


Omega-3 Fats Feed the Human Brain, Not the Hips [DTLKKXL]

FROM PR NEWSWIRE CHICAGO 888-776-6551/ TO MEDICAL AND HEALTH EDITORS:

Omega-3 Fats Feed the Human Brain, Not the Hips

DENVER, Dec. 28 /PRNewswire/ — Peer-reviewed research shows that long-chain omega-3 polyunsaturated fatty acids
(n-3 LC-PUFAs) — namely docosahexaenoic acid (DHA) and eicosapentaenoic acid (EPA) — feed the human brain and may improve psychiatric conditions as well as visual function. This research is described in the December 2004 PUFA Newsletter.

A guest commentary on n-3 LC-PUFAs and the brain reveals that DHA helps cell membranes, intracellular metabolism, and regulation
of gene expression. It also shows that DHA is key to brain metabolism and both DHA and EPA are beneficial in neuropsychiatric conditions.

“Manic-depressive illness, depression, and schizophrenia are common neuropsychiatric disorders,” writes Andrew Sinclair, Ph.D.,
professor of food science, RMIT University, Melbourne, Australia. “Results from case-control studies, clinical trials, and case studies
have shown that oils rich in n-3 LC-PUFAs play a beneficial role in these neuropsychiatric conditions.”

Other studies show that DHA also plays a role in retinal cell signaling, and thus, helps optimize visual function. Vitamin A intake may enhance the beneficial effects of n-3 LC-PUFAs on eyesight.

“A diet rich in fish omega-3s with vitamin A supplementation may retard premature visual loss in retinitis pigmentosa,” notes Joyce Nettleton, D.Sc., R.D., editor, PUFA Newsletter.

More new research shows that fish consumption in a calorie-restricted diet among overweight subjects with high blood pressure enhances the beneficial effects of weight loss. With both caloric restriction and daily fish consumption, reductions in blood pressure and improvements in fat profile, heart rate, and sugar metabolism are greater than with weight loss alone.

“These benefits are also effective in simultaneously reducing the risk of stroke, cardiovascular disease and myocardial infarction,” Nettleton says.

Moreover, consumption of n-3 PUFAs may reduce allergic inflammation in airways, reducing the severity of asthma and improving
the quality of life in children at high risk of developing asthma.

Some day, n-3 LC-PUFAs, which are only naturally occurring in fish and algae, may be available from bioengineered oilseed plants. Scientists recently took another step in this direction by getting yeast and linseed to synthesize DHA with only low levels of unwanted by-products.

Sponsored by DSM Nutritional Products, the quarterly PUFA Newsletter is available online at
http://www.fatsoflife.com and by complimentary electronic subscription at
http://www.fatsoflife.com/subscribe.asp.

SOURCE PUFA Newsletter
CONTACT: Angela Dansby of PUFA Newsletter, +1-773-472-2911, or angela@fatsoflife.com
Web sitehttp://www.fatsoflife.comhttp://www.fatsoflife.com/subscribe.asp / 28Dec04 18:50 GMT

Source PRN PR Newswire
Categories: L NWI/FOD NWI/HEA NWI/MTC NWI/SPM NWR/CO NWS/SVY MST/I/DRG MST/I/FOD MST/I/HCS MST/I/HEA MST/L/EN MST/R/US/CO TGT/PRN

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top